Ce este navigatorul de internet?
 

Navigatorul de internet (web browser) este un program ce permite interpretarea si afisarea pe ecranul unui computer a informatiilor aflate pe o pagina de internet, gazduita pe un server.
 
Nu mai este cazul sa precizez ca un asemenea program este necesar intr-un computer. Sistemul de operare Windows detine navigatorul de internet numit Microsoft Internet Explorer care se instaleaza odata cu acest sistem de operare. Sistemele de operare Linux vin si ele cu navigatoarele proprii (Firefox s.a.). Prin urmare, instalarea oricarui sistem de operare, fie el Windows sau open source, nu necesita instalarea unui alt navigator de internet. Ca si recomandare, in cazul in care folosesti Windows, este bine sa instalezi si sa folosesti un alt navigator web.
 

Ce navigator web sa-mi instalez?


Mai jos, propun o lista cu browserele web cele mai folosite in acest moment (mai putin Internet Explorer):

Google Chrome un browser de internet de tip open source, foloseste putine resurse, este cel mai utilizat in prezent si printre cele mai rapide.

Descarca de AICI.
Mozilla Firefox este un alt browser de internet, tot open source, cu o gama de extensii pentru programatori, este considerat cel mai rapid si al doilea ca numar de utilizatori.

Descarca de AICI.
Opera este un browser norvegian lider pe telefoane mobile, functioneaza pe mai multe sisteme de operare.

Descarca de AICI.
Safari este un browser realizat de Apple functioneaza si pe platforma Windows, asemanator cu Firefox ca si interfata, considerat al patrulea ca numar de utilizatori.

Descarca de AICI.


Cate navigatoare web sa-mi instalez?


Nu exista o limita in acest sens nu exista niciun fel de limitare tehnica instaleaza-ti atatea cate crezi ca ai nevoie si opreste-te la cele care-ti sunt utile in ceea ce faci tu. De regula, recomand instalarea inca a unui browser de internet si obligatoriu altul decat Internet Explorer in cazul SO Windows n-o sa intru in amanunte, voi spune doar ca este greoi, de multe ori enervant si, nu in ultimul rand, este cel mai atacat de virusi. Daca nu te descurci sau vrei informatii suplimentare te putem ajuta noi.


Surse: Google, Mozilla, Opera, Safari experienta noastra de peste 20 de ani, s.a.