Ce este Suita Office?

Suita Office sau programele pentru birou reprezinta un pachet de programe care contine cel putin un editor de text si un program pentru calcul tabelar. Cel mai cunoscut asemenea pachet este Microsoft Office dar exista si alte pachete de programe la fel de utile.
 
Am nevoie de programe pentru birou? Nu-ti poate raspunde nimeni la aceasta intrebare decat tu. Din experienta, cred totusi ca ai nevoie de asa ceva. Cu siguranta, din cand in cand, trebuie sa scrii un text sau sa faci unele calcule. Bun, ai putea sa spui ca poti folosi calculatorul si Notepad. Sunt, fara indoiala, programe utile dar pentru ceva mai elaborat vei constata ca ai nevoie de un pachet de programe special creat. O sa-ti spun ca poti alege cel putin dintre doua variante (doar acestea doua le voi prezenta aici): suita office oferita Microsoft despre care stim ca trebuie cumparata o licenta de utilizare si mai exista suite office gratuite.

Ce programe pentru birou sa instalez?


Asa cum spuneam, exista mai multe variante de programe utilizate in activitatea de birou, si nu numai: Suita Microsoft Office si pachete gratuite, open source. La cele din urma ma voi opri doar la Apache Open Office. Daca nu poti sau nu vrei sa te desparti de Microsoft Office iata mai jos cateva referinte de pret care, in ultima vreme sunt relativ accesibile, cu plata lunara, anuala sau multianuala:
 

Ce suita Microsoft Office sa instalez?

Office 365 pentru acasa pachet pentru 5 PC-uri sau MAC, tablete plus 5 telefoane. Contine: Word, Excel, PowerPoint OneNote, Outlook, Publisher, Access, OneDrive, minute apeluri Skype si 1TB stocare in cloud pentru 5 utilizatori.

Descarca de AICI.
Pret anual: 429,99 lei  Pret abonament lunar: 42,99 lei/luna

Office 365 personal pachet pentru 1 PC sau MAC, o tabla plus 1 telefon. Contine: Word, Excel, PowerPoint OneNote, Outlook, Publisher, Access, OneDrive, minute apeluri Skype si 1TB stocare in cloud.

Descarca de AICI.
Pret anual: 299,99 lei  Pret abonament lunar: 29,99 lei/luna

Office 365 University pachet pentru 2 PC-uri sau MAC, tablete plus 2 telefoane. Contine: Word, Excel, PowerPoint OneNote, Outlook, Publisher, Access, OneDrive, minute apeluri Skype si 1TB stocare in cloud pentru 5 utilizatori.

Descarca de AICI.
Pret pe 4 ani: 339,99 lei 

Office 2016 pachet pentru 1 PC. Contine: Word, Excel, PowerPoint OneNote.

Descarca de AICI.
Pret anual: 649,99 lei 

 

Prin urmare ai mai multe variante de pachete cu plata si o poti alege pe cea potrivita tie.
Ai nevoie de ajutor? Contacteaza-ne!

Suita de birou gratuita Apache Open Office

Avand in vedere ca toti utilizatorii cauta programe ieftine sau chiar gratuite o buna alegere de suita pentru birou este Apache Open Office. Acest pachet de programe este disponibil in mai multe limbi, contine o multitudine de extensii, dictionare si template-uri oferind astfel o alternativa gratuita si competenta pachetelor Microsoft de mai sus. Contine: Writer (editor de text), Calc (calcul tabelar), Impress (prezentari multimedia), Draw (diagrame si ilustratii), Base (baze de date), Math (editor de ecuatii matematice). Poti descarca Open Office de AICI, este indicat sa descarci si un corector pentru limba romana.

Daca nu esti sigur ce suita de birou sa instalezi cere ajutor unui specialist.


Surse: Microsoft, Open Office, experienta noastra de peste 20 de ani, s.a.