Pe langa toate cele mentionate anterior, fara de care nu am folosi un computer corect si la adevaratul potential, mai avem nevoie de o serie de alte programe unele gratuite altele nu care sunt de folos in anumite cazuri.
 

Ce alte programe mi-ar fi de folos?

 

In ceea ce priveste programele utilitare lista este foarte lunga si difera de la utilizator la utilizator. Cu siguranta vei avea nevoie cel putin de un program pentru vizualizare PDF, dezarhivatoare, codec-uri (in caz ca vrei sa vizionezi posturi TV pe computer), un player pentru muzica, un program pentru inscriptionat CD-uri, un manager de registri (desi nu-l recomand utilizatorilor neavizati), programe de comunicare text, audio-video si altele. In acest articol iti voi prezenta cateva dintre programele pe care, din experienta, le instalam pe orice computer.

Ce programe utilitare sa instalez?

Mai jos voi face o lista cu programele utilitare folosite frecvent de noi, programe care n-ar trebui sa lipseasca din niciun computer. Nu voi prezenta decat un singur exemplu din fiecare tip de program utilitar, in mare masura dintre cele gratuite.

Acrobat Reader program gratuit pentru citit documente PDF.
Recomandare: debifeaza ofertele optionale oferite inainte de instalare.

Descarca de AICI.
7ZIP program gratuit pentru dezarhivare.
Arhiveaza urmatoarele formate: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP, WIM.
Dezarhiveaza urmatoarele formate: AR, ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DMG, EXT, FAT, GPT, HFS, IHEX, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, QCOW2, RAR, RPM, SquashFS, UDF, UEFI, VDI, VHD, VMDK, WIM, XAR, Z.
Recomandare: alege versiunea potrivita sistemului de operare.

Descarca de AICI.
VLC media player program gratuit multimedia care poate reda majoritatea formatelor adio-video si este folosit in vizionarea programelor TV. Poti alege versiuni pentru Windows, Mac, Linux, Android.

Descarca de AICI.
Sopcast program gratuit folosit in vizionarea programelor radio-TV on-line.
Poti alege versiuni pentru Windows, Mac, Linux, Android.

Descarca de AICI.
CD Burner program gratuit pentru inscriptionat CD/DVD.

Descarca de AICI.
Skype cel mai folosit program gratuit pentru comunicare audio-video. Poti alege versiuni pentru Windows, Mac, Linux, Android, TV, XBox.
Recomandare: debifeaza optiunile implicite oferite la instalare.

Descarca de AICI.
CCCleaner o aplicatie utila, cu plata, pentru eliberat registrii. Asa cum spuneam nu recomand aceasta aplicatie utilizatorilor mai putin avizati.

Descarca de AICI.
TeamViewer acest program este foarte folositor pentru cei care doresc suport de la distanta. Dupa instalare, aplicatia permite accesul altei persoane pe calculatorul tau, prin intermediul unui ID si a unei parole. Nu-ti fie teama! Nu se poate intra "pe ascuns", intotdeauna vei sti cand intra cineva in PC-ul tau.

Descarca de AICI.
AnyDesk un alt program pentru suport de la distanta. Dupa instalare, aplicatia permite accesul altei persoane pe calculatorul tau, prin intermediul unui ID si a acceptului tau. Nu-ti fie teama! Nu se poate intra "pe ascuns", intotdeauna vei sti cand intra cineva in PC-ul tau.

Descarca de AICI.

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza-ne!

Cate programe utilitare pot instala?

Nu exista o limitare tehnica (cu exceptia celei referitoare la spatiul ocupat pe hard disc) in ceea ce priveste numarul de programe pe care le poti instala pe computer dar, daca privim logic problema, n-ar trebui sa ai nevoie de mai mult de un program din fiecare tip enumerat mai sus. Recomand sa instalezi numai programele pe care le folosesti in mod frecvent, astfel vei evita incarcarea fara computerului ma refer atat la incarcarea pe hard disc cat si incarcarea memoriei RAM avand in vedere ca foarte multe programe au servicii care pornesc odata cu sistemul de operare (ma adresez in special utilizatorilor de Windows).
Ai nevoie de consultanta? Ti-o oferim noi!

Alte programe utilitare?

Este foarte posibil sa ai nevoie si de alte programe utilitare decat cele prezentate mai sus. Daca nu stii clar ce anume ai nevoie sau nu stii unde gasesti acele programe cere ajutor unui specialist.


Surse: Adobe, 7Zip, VideoLAN, CDBurnerXP, Skype, CCCleaner experienta noastra de peste 20 de ani, s.a.